Jet Investment brnenského finančníka Igora Faita otvára tretí fond kvalifikovaných investorov Jet 3. Investovať sa chystá do stredne veľkých priemyselných podnikov v strednej Európe a investorov bude hľadať aj v zahraničí. Na nákupy chce získať až osem miliárd českých korún a stať sa tak najväčším private equity fondom v Česku.

Fond kvalifikovaných investorov Jet 3 bude otvorený ako inštitucionálnym, tak individuálnym investorom. Podstatná časť kapitálu do Jet 3 by mala prísť od zahraničných finančných inštitúcií. Investície fondu Jet 3 budú smerovať do stredne veľkých priemyselných podnikov v Česku, Poľsku, Rakúsku, Nemecku a Slovensku, na nákupy bude mať fond tri roky. „Rozhliadať sa budeme v strednej Európe, príležitosti vidíme napríklad v Nemecku alebo Poľsku, kde je viac zaujímavých investičných cieľov ako v domácom Česku. S 25 rokmi skúseností v private equity poznáme stredoeurópsky biznisový terén veľmi dobre, v regióne sa dajú nájsť spoločnosti s obrovským rozvojovým potenciálom,“ hovorí managing partner Jet Investment Igor Fait.

Odborovo sa bude fond orientovať na energetiku, automotive, moderné materiály a strojárstvo. Brnenskí investori sa však nebránia ani oportunistickým investíciám do iných odborov. Koľko podnikov sa do fondu nakúpi nie je jasné, no v Jet Investment ša počíta so siedmimi až deviatimi odborovými platformami, do ktorých budú podniky synergicky združovať.

Počas siedmich rokov sa jedná už o tretí private equity fond investičnej spoločnosti Jet Investment, do jej portfólia patrí tiež predvlani otvorený realitný fond Jet Industrial Lease zameraný na nákup priemyselných nehnuteľností. V existujúcich fondoch Jet 1, Jet 2 a Jet Industrial Lease spravuje Jet Investment investorom 8,5 miliardy korún a počas 25 rokov existencie na trhu priniesol svojim investorom zhodnotenie prevyšujúce 25 % p.a.

Jet Investment vo svojich portfóliových spoločnostiach vrátane novo nadobudnutých zamestnáva približne 4 100 zamestnancov a tržby sa pohybujú na úrovni 15 miliárd CZK.

Celú tlačovú správu nájdete v prílohe.