Genesis Growth Equity Fund I (GGEF I), fond rozvojového kapitálu špecializujúci sa na investície do malých a stredných spoločností s potenciálom rastu predovšetkým v Českej republike a na Slovensku, úspešne dokončil akvizíciu majoritného podielu v HC electronics. HC electronics poskytuje výrobné služby v oblasti elektroniky so zameraním na malé a stredné série. GGEF I bude spolupracovať s reinvestujúcimi vlastníkmi a nástupcami odchádzajúcich majiteľov na ďalšom rozvoji spoločnosti.

HC electronics je česká spoločnosť špecializujúca sa na výrobné služby v elektronike, najmä na osadzovanie dosiek plošných spojov a súvisiace činnosti pre široké spektrum zákazníkov. Spoločnosť bola založená v roku 1992 a sídli v Hradci Králové. Zakladatelia Libor Hrubeš, Roman Opa, Ivo Rimal, Ján Vejvoda a Petr Zamouřil našli silného finančného partnera, ktorý bude podporovať ďalší rast HC electronics.

Roman Opa, Ivo Rimal a Petr Zamúril si v HC electronics ponechávajú významný minoritný podiel a budú sa naďalej aktívne podieľať na riadení spoločnosti. Zodpovednosť odchádzajúcich zakladateľov potom bude postupne prechádzať na nastupujúcu generáciu členov manažérskeho tímu.

Marek Hoščálek, partner spoločnosti Genesis Capital Growth, hovorí: „Zakladateľom sa podarilo z nuly vybudovať stabilnú a úspešnú spoločnosť, ktorá patrí medzi významných hráčov vo svojom odbore a ktorá je schopná sa presadzovať vo svetovej konkurencii na domácom i zahraničnom trhu. Sme radi, že môžeme prostredníctvom nášho fondu podporiť v raste perspektívneho hráča v atraktívnom segmente výrobných služieb v elektronike. ”

Zakladateľ a riaditeľ HC electronics, Petr Zamouřil, uviedol: „Sme radi, že môžeme spojiť sily s Genesis Capital Growth, ktorého považujeme za ideálneho partnera pre budúci rast. Spoločným cieľom je do budúcnosti poskytovať našim zákazníkom stále lepšie služby a byť im oporou aj pre ich ďalší vývoj, k čomu nám napomôže silné finančné zázemie, ktoré spojenie s Genesis Capital Growth poskytuje. Zároveň budeme klásť dôraz na pokračovanie rozvoja našich zamestnancov, ktoré považujem za kľúčovú ingredienciu budúceho úspechu spoločnosti.“

Jiří Beneš, riadiaci partner spoločnosti Genesis Capital Growth, dodal: „S potešením oznamujeme ďalšiu investíciu fondu GGEF I, ktorý sa zameriava na investície do spoločností so silným rastovým potenciálom a ambicióznymi manažérskymi tímami, ktoré hľadajú kapitál a podporu pre ďalší rozvoj svojho podnikania, medzinárodné expanziu alebo investície do inovácií. Tešíme sa na spoluprácu s manažérmi HC electronics, ktorí doteraz viedli veľmi úspešný rozvoj tejto spoločnosti.“

Celú správu nájdete nižšie.