Genesis Private Equity Fund IV (GPEF IV) Evolving Europe Principal Investments I (EEPI I) získali 100 % podiel v spoločnosti BORCAD cz s.r.o.. Spoločnosť sa zameriava na inovatívnu výrobu sedadiel a interiérového vybavenia pre osobné vlaky.

Spoločnosť BORCAD je známy európsky výrobca železničných technológií, ktorý ponúka kompletnú radu produktov pre interiéry vozňov, od štandardných sedadiel pre regionálne vlaky až po luxusné s plne elektrickým ovládaním pre diaľkové vlaky.  Za 30 rokov na trhu, spoločnosť vyrobila takmer 500 000 sedadiel a v súčasnosti zamestnáva 250 ľudí.

Po 30 rokoch, zakladateľ spoločnosti pán Boruta odovzdáva spoločnosť, aby pokračovali v ďalšom raste a rozvoji spoločnosti. Noví majitelia budú stavať na existujúcich silných stránkach BORCAD cz a podporia prechod vedenia spoločnosti od zakladateľa k súčasnému manažérskemu tímu. K vysporiadaniu transakcie dôjde do polovice septembra.

„Rozhodnutie hľadať nových partnerov pre BORCAD vo mne dozrelo minulý rok a som veľmi rád, že som nakoniec z niekoľkých záujemcov vybral práve spojenie GENESIS a INTEGRAL. V nich som našiel kapitálovo silných partnerov, ktorí veria vo víziu BORCADu, dokážu ju podporiť a rozvíjať a zaistia tak stabilné prostredie pre rast firmy v tejto neľahkej dobe. BORCAD bol vždy inovatívnym lídrom na trhu vďaka svojmu vývojovému potenciálu a som rád, že kontinuita tejto stratégie je s novými vlastníkmi zaistená,“ komentuje Ivan Boruta, generálny riaditeľ BORCAD cz.

„Investíciu do BORCADu vnímame ako príležitosť podporiť silný podnikateľský príbeh pána Ivana Borutu a jeho tímu a realizovať rastový potenciál v tomto atraktívnom odvetví, aby sme spoločnosť posunuli ešte ďalej,“ komentuje Radan Hanzl, partner v Genesis Capital Equity. „Sme radi, že môžeme spojiť sily so skúseným a kompetentným manažérskym tímom v BORCAD cz. Ich rozsiahle skúsenosti v obore, výnimočné úspechy v spoločnosti a inovatívne nápady pre budúci rast podnikania boli pre nás pri vyhodnotení investičnej príležitosti veľmi dôležité,“ dodáva Tomáš Sýkora, investičný manažér v Genesis Capital Equity.

Celú tlačovú správu nájdete v prílohe.