ESPIRA Investments (ESPIRA), private equity spoločnosť investujúca rastový kapitál do malých a stredných podnikov predala firmu ICON Communication Centers s.r.o. (ICON), českého dodávateľa v oblasti outsourcingu podnikových procesov (BPO, Business Process Outsourcing) trhovej a technologickej platforme yoummday GmbH, ktorá spája nezávislých podnikateľov so spoločnosťami, ktoré potrebujú kvalitný zákaznícky servis.

Spoločnosť ESPIRA spolu s manažérskym tímom získala 100% podiel v spoločnosti ICON v roku 2019. Emília Mamajová, zakladajúca partnerka ESPIRA, uviedla: „Naším cieľom spoločne s manažérskym tímom bolo rozvíjať ICON na medzinárodnej scéne ako úspešného nezávislého poskytovateľa služieb s vysokou pridanou hodnotou – za posledné tri roky sa Helen a jej tímu podarilo tento cieľ dosiahnuť. Blahoželáme im a prajeme tímu ďalšie úspechy v partnerstve s yoummday."

„Akvizícia ICON poskytuje príležitosť na posilnenie našej rastovej stratégie, ktorá je založená na integrácii tradičných BPO operátorov do našej vlastnej trhovej platformy. Tešíme sa na spoluprácu s tímom ICON a na prepojenie ich jedinečných schopností so značkou yoummday,“ zdôraznil Dr. Klaus Harisch, generálny riaditeľ a zakladateľ yoummday.

Transakcia bola uzavretá 20. júla 2022 a strany sa dohodli, že nebudú zverejňovať finančné podrobnosti transakcie.

Celú tlačovú správu nájdete v prílohe.