Quinta-Analytica, významný český poskytovateľ výskumných a regulačných služieb pre farmaceutický, biotechnologický priemysel a generické liečivá, mení vlastníka. Genesis Private Equity Fund III (GPEF III) zo skupiny Genesis Capital, predáva svoj 85,9% podiel spoločnosti LVA Holding GmbH z portfólia BBA Capital Partners (BBA).

Jan Tauber, chairman v Genesis Capital Equity, hovorí: „Investícia do Quinta-Analytica bola jedným z úspešných príbehov za viac ako dve desaťročia existencie Genesis. Tak, ako vo väčšine investícií Genesis, hlavným strojcom úspechu boli vysoko motivovaní a kompetentní zamestnanci a vrcholový management. Za šesť rokov partnerstva s Genesis management firmu bezpečne previedol náročnými obdobiami, hlavne dobou negatívneho dopadu pandémie COVID 19. Som presvedčený, že spoločnosť je momentálne v dobrej kondícii, pripravená na ďalší rast a rozvoj s novým vlastníkom.”

Genesis Capital je skupina fondov private equity (rozvojového kapitálu), ktoré ponúkajú malým a stredným podnikom v strednej Európe pomoc pri financovaní ich rastu a rozvoja. Od svojho vzniku v roku 1999 poskytovala poradenstvo šiestim fondom rozvojového kapitálu s celkovým objemom prevyšujúcim 300 miliónov eur. Tieto fondy už podporili viac ako 60 podnikov.

Medzi spoločnosti, v ktorých majú fondy Genesis v súčasnej dobe podiel, patrí: HP Tronic/Datart, Sanborn, Stangl Technik Holding, 11 Entertainment Group, Summa Linguae Technologies, Conectart a GTH Multicatering.

Viac informácii o Genesis Capital Equity sa dozviete na: www.genesis.cz

Celú tlačovú správu nájdete v prílohe.