Druhý ročník úspešného podujatia Catching the Investor sa rovnako ako uplynulý rok konal v priestoroch Slovak business agency (Karadžičova 2, Bratislava) 28.3.2023. Tentokrát za  pomoci platformy Laia, mohli účastníci medzi sebou interagovať, pokladať otázky, sledovať timeline, ako aj priblížiť si startupy, porotcov a panelistov. Rovnako, ako uplynulý rok, program pozostával z Startup pitchingu startupov, Panelovej diskusie a na koniec Networking mixéru.

Link na fotky z podujatia nájdete TU.

Podujatia otvoril prezident SLOVCA Ján Kutan.

a následne predal slovo moderátorovi večera, Projektovému Manažérovi SLOVCA Lukášovi Balogovi, ktorý nás previedol programom podujatia a následne pravidlami Startup pitchingu. 

Startup pitchingu sa zúčastnilo 6 startupov, ktoré mali 7 minút na prezentovanie svojho projektu a následne odborná porota mala 5 minút pozostávajúca z Tomáša Bela (Vision Ventures), Jaroslava Luptáka (Neulogy Ventures), Mateja Říhu (Venture to Future Fund), Grigora Ayrumyana (WEZEO) na challengovanie.

1. Prvým startupom bola inovatívnej platformy pre tvorcov eventov- Laia, ktorá sa prispôsobí vášmu korporátnemu brandingu a komunikačnému tónu.

2. Fintech aplikácia DEALock, ktorá pomôže rýchlo a komfortne nájsť vhodného záujemcu o kúpu firmy alebo atraktívnu investičnú príležitosť. Pre M&A poradcov, sprostredkovateľov, ale aj investorov prináša DEALock viac biznisu, kontaktov, úsporu času a nákladov.

3. Devonic Former​, ktorého ideou projektu bolo nahradiť 3 bicykle jedným. Tým že k bicyklu je dodávaná aj plne ilustrovaná detská knižka tak sme spojili svet detskej fantázie s fyzickým produktom ktorý je prvý na svete a znížiť uhlíkovú stopu o polovicu oproti trom štandardným bicyklom a výrazne redukuje odpad.

4. Online trh s talentami a platforma na riadenie talentov Job Angels (pracovný portál 3.0) s jedinečnými schopnosťami: 1. pomôcť spoločnostiam identifikovať správny profil talentov pre realizáciu ich stratégie 2. osloviť 8x väčší trh, ktorý oslovujú klasické pracovné portály 3. budovaním vlastnej siete odporúčajúcich osôb – anjelov práce.

5. Try the color, zjednodušujúci celý proces maľovania domu. Ponúka možnosť nechať ľudí inšpirovať sa, vyskúšať farby, kúpiť farby a objednať si profesionálneho maliara.

6. WakiVaky- upcyklácia textilných materiálov a vytváranie produktov bežnej spotreby.

Následne pokračovala panelová diskusia na tému: Dosiahneme dekarbonizáciu do roku 2050?. S odborníkmi na ESG tému sa bližšie priblížili témy: definovanie ESG kritérii, ESG otázky v due diligence, zmeny nastávajúce s implementovaním Article 9 Európskou úniou, aké výhody prináša diverzitný manažment v spoločnosti a mnohé ďalšie.

Spíkrami panelu boli sprava: Slavomír Cyprich (Commercial Director Aon), Michal Maxim (Associate Partner KPMG), Jana Ružická (Substainability Director Mazars Slovensko) spolu s Jánom Kutanom (prezident SLOVCA) a moderátorom panelu Lukášom Balogom (Project Manager SLOVCA)

Následne sa účastníci presunuli do vstupnej haly, kde v uvoľnenej nálade, švédskym stolom a vína od p. Páleníka konal networking mixér.