Nadviazali sme na každoročnú tradíciu, aj tento rok, no v nových priestoroch (THE SPOT, Bottova 2/A, 811 09 Bratislava) SLOVCA Flagship event, pozostávajúci z Členskej schôdze a následne Flagship eventu otvoreného pre širokú verejnosť.

Členskej schôdze sa zúčastnili členovia asociácie SLOVCA, teda riadni a pridružení členovia.

Členská schôdza SLOVCA pozostávala z rekapitulácie aktivity za minulý rok a plánu nasledujúcej činnosti, správy o stave, činnostiach LTC prezentovanej predsedom Tomášom Búrym a súčasným stavom financií a účtovníctva, ako aj odsúhlasiť účtovnú závierku na rok 2023 predstavenú Branislavom Kováčom z VGD Slovakia.

Najdôležitejšou časťou členskej schôdze bolo hlasovanie o nových pridružených členoch SLOVCA: Ments, SAM InternationalBHM Group a Wolters Kluwer. Advokátska kancelária HAVEL & PARTNERS oznámila obnovenie členska.

Flagship event otvoril ako po minulé roky predseda správnej rady SLOVCA Ján Kutan, ktorý privítal účastníkov. Odprezentoval v krátkosti aktivity SLOVCA a vyzdvihol zriadenie a aktivitu Legal & Tax Committee (LTC) ako poradný orgán Správnej rady SLOVCA.

ESOP včera a dnes - rozvíria zmeny zdanenia vody slovenského ESOPu?

Prvý panel moderoval Tomáš Búry (Counsel at Allen & Overy) a spolu s panelistami Jaroslav Bukovina (Senior Business Analyst VAIA) Peter Varga (Founder & partner Highgate Law & Tax) priblížili ako sa tvoril a dopadol zákon o ESOPe, aký bude mať efekt na spoločnosti a či môžeme pozorovať zvýšený apetít.

Predstavenie HAVEL & PARTNERS

Nasledoval Ondrej Majer (HAVEL & PARTNERS) a ako staro-nový pridružený člen asponzor podujatia odprezentoval svoju spoločnosť.

Private Equity vo V4: Hľadanie nových príležitostí a prekonávanie aktuálnych výziev

Následne pokračovalo panel, ktorého moderátor Lukáš Baloga (Investment Analyst  Genesis Growth Equity a Project Manager SLOVCA) vyspovedal popredných hráčov z PE sveta: Boris Kostík (Director Eterus Capital), Jiri Beneša (Managing Partner Genesis Growth Equity a President at CVCA) a Mateja Klenovského (Investment Manager Sandberg Capital). Panelisti sa zamerali na súčasný stav PE na úrovni V4, aký dopad má rast úrokových sadzieb na PE svet a aké príležitosti a trendy môžeme očakávať v nasledujúcich rokoch.

Chceme vyjadriť vďaku všetkým zúčastneným za ich účasť a spätnú väzbu. Sme presvedčení, že jedným z hlavných cieľov SLOVCA je spojiť ekosystém na Slovensku, čo zahŕňa všetkých zainteresovaných zo sféry venture capital a private equity. S radosťou oznamujeme, že budeme pokračovať v organizovaní príležitostí na networking pre našich členov. Diskusný večer bol tiež zameraný na informovanie verejnosti o možnostiach investícií v oblasti venture capital a private equity, a túto úlohu budeme nadalej aktívne sledovať.

Po skončení pracovnej časti programu, následne pokračoval networking mixér. Všetko spojené s uvoľnenou náladou, drobným cateringom a ochutnávkou vína od Róberta Páleníka.