Ako každoročne, aj tento rok sa organizoval SLOVCA Flagship event v HubHub Twin City C, Bratislava, pozostávajúci z Členskej schôdze a následne Flagship eventu otvoreného pre širokú verejnosť.

Členskej schôdze sa zúčastnili členovia asociácie SLOVCA, teda riadni a pridružení členovia.

Členská schôdza SLOVCA pozostávala z rekapitulácie aktivity za minulý rok a plánu nasledujúcej činnosti, správy o stave, činnostiach LTC prezentovanej predsedom Tomášom Búrym a súčasným stavom financií a účtovníctva, ako aj odsúhlasiť účtovnú závierku na rok 2023 predstavenú Branislavom Kováčom z VGD Slovakia.

Najdôležitejšou časťou členskej schôdze bolo predstavenie nových členov SLOVCA, ktorí sa stali členmi po per-rollam hlasovaní v júli 2022. Medzi riadnych členov SLOVCA boli privítané investičné spoločnosti ESPIRA investments Vision Ventures.

Následne sa odhlasovali a privítali noví pridružení členovia SLOVCA: Wezeo Bolder.

Flagship event otvoril ako po minulé roky predseda správnej rady SLOVCA Ján Kutan, ktorý privítal účastníkov. Odprezentoval v krátkosti aktivity SLOVCA a vyzdvihol zriadenie a aktivitu Legal & Tax Committee (LTC) ako poradný orgán Správnej rady SLOVCA.

ESOP a slovenska realita?

Prvý panel moderoval Tomáš Búry (Counsel at Allen & Overy) a spolu s panelistami Romanom Čmelíkom (Managing Partner v Limerock Fund Manager), Miroslavom Marcinčinom (Tax Manager at VGD Slovakia) a Šimonom Šickom (Co-founder Pixel Federation) priblížili ako motivovať ľudí cez ESOP, používané schémy na Slovensku, vznikajúce úskalia a mnohé ďalšie témy.

Predstavenie WEZEO

Nasledoval Grigor Ayrumyan (CEO WEZEO) a ako nový pridružený člen odprezentoval svoju spoločnosť.

Turbulentné časy na PE/VC trhu

Následne pokračovalo panel, ktorého moderátor Tomáš Demo (Co-Founder and CEO at Highgate Law & Tax) vyspovedal popredných hráčov z PE&VC sveta: Tomáša Bela (Partner at Vision Ventures), Jaroslava Luptáka (Investment Manager at Neulogy Ventures)Miroslava Tabernausa (Investment Manager at ESPIRA Investments a Andreja Petrusa (Investment Manager at ZAKA VC). Panelisti sa zamerali na "horúce" témy: ESG, reakcii investorov na súčasnú energeticky neistú situáciu, rast úrokových sadzieb a mnohých ďalších.

Na záver predseda združenia Ján Kutan dodatočne odovzdal ceny z prvého ročníka CVCA&SLOVCA AWARDS 2022 v Prahe (z dôvodu neúčasti), a to za PE deal roka Slovensko: TITANS freelancers, v spojení so Sandberg Capital, KPMG, PwC a BARGER PREKOP a pre VC deal roka Slovensko - Photoneo, v spojení s IPM Group , Credo Ventures, Mazars, Highgate Law & Tax, Majerník & Miháliková a HAVEL & PARTNERS.

Chceme sa poďakovať všetkým účastníkom za účasť a pozitívnu spätnú väzbu. Považujeme za jednu z úloh SLOVCA prepájať ekosystém na Slovensku, teda všetkých stakeholderov z oblasti venture capital a private equity, príležitosť na networking chceme pre našich členov naďalej organizovať. Ďalšou úlohou, ktorú sme týmto diskusným večerom sledovali, je informovanie verejnosti o venture capital a private equity možnostiach investície.

Po skončení pracovnej časti programu, následne pokračoval networking mixér. Všetko spojené s uvoľnenou náladou, drobným cateringom a ochutnávkou vína od Roba Páleníka.