BHS Private Equity Fund, ktorý sa špecializuje na investície do malých a stredných firiem v Českej a Slovenskej republike, oznamuje svoju prvú investíciu do spoločnosti GEVORKYAN, s.r.o. - špičkového výrobcu v oblasti práškovej metalurgie. Investícia bola realizovaná v spolupráci s Európskym investičným fondom (EIF), ktorý sa na transakcii podieľal prostredníctvom investičného fondu JEREMIE Co - Investment Fund spravovaného spoločnosťou Limerock Fund Manager.

Spoločnosť Gevorkyan bude naďalej posilňovať svoju pozíciu inovatívneho výrobcu v oblasti práškovej metalurgie a bude pokračovať vo vývoji zložitých výrobkov s vysokou pridanou hodnotou a diverzifikovať sortiment rozvojom využívania technológií MIM a HIP. Do roku 2019 spoločnosť plánuje zvýšiť objem tržieb o 40% oproti roku 2015. Pre dosiahnutie týchto výsledkov hodlá spoločnosť v rokoch 2015 – 2017 investovať približne 7.5 mil. EUR do rozšírenia výrobných kapacít.

Spoločnosť Gevorkyan je regionálny líder v oblasti práškovej metalurgie. Využíva modernú MIM technológiu (Metal Injection Moulding) technológiu a zásobuje spoločnosti pôsobiace v ropnom a ťažiarskom priemysle. Automobilový priemysel je hlavným spotrebiteľom sintrovaných dielov, ktoré sa bežne používajú napríklad v motoroch, prevodovkách a riadiacich systémoch.

Realizovaná transakcia:

  • účelový mezaninový úver na dobu 6,5 rokov vo výške 5,5 mil. EUR
  • predpokladané celkové zhodnotenie na úrovni 20% IRR (Internal Rate of Return)
  • základný úrok vyplatený pravidelne na ročnej báze
  • dodatočný úrok kapitalizovaný do istiny - vyplatený jednorazovo spolu s istinou – PIK (payment-in-kind interest)
  • získanie minoritného obchodného podielu spojeného s významnými kontrolnými a rozhodovacími právami
  • vopred definovaný scenár exitu

Viac info: www.gevorkyan.sk

Zdroj: http://www.gevorkyan.sk/aktuality/item/324-investicia-do-gevorkyan-u