Radi by sme zagratulovali Genesis Capital (Genesis Private Equity Fund IV), k spojeniu s so zakladateľmi PFX a získal významný podiel v spoločnosti.

PFX

Spoločnosť PFX, so sídlom v Prahe, dlhodobo patrila medzi spoľahlivých poskytovateľov kreatívnych riešení pre rôzne mediálne platformy. S medzinárodným tímom 160 skúsených odborníkov a štyrmi modernými pobočkami, PFX sa radí medzi vedúce spoločnosti ponúkajúce vizuálne efekty, animácie, reklamné kampane a postprodukčné služby.

Táto strategická spolupráca medzi PFX a Genesis Capital predstavuje záväzok posúvať hranice kreativity a inovácie v dynamickom svete médií a zábavy. Obe strany sú odhodlané preskúmať nové horizonty a ponúknuť vysokej kvality kreatívne riešenia klientom. Spoločne si dali za cieľ stať sa popredným hráčom v strednej a východnej Európe kombinovaním organického rastu a strategických akvizícií.

Martin Viliš, partner v Genesis Capital Equity, okomentoval túto transakciu slovami: "Investícia do PFX je vyvrcholením našich dlhodobých snaha o nájdenie ideálnej platformy pre GPEF IV na vstup do tohto dynamického odvetvia. PFX v posledných rokoch preukázalo výnimočnú kvalitu a udržateľný organický rast. Okrem toho sme našli v zakladateľoch spoločnosti veľmi skúsených a pre rozvoj zanietených partnerov, ktorí dokonale zapadajú do investičnej stratégie Genesis Capital. Spoločne sme sa dohodli na rýchlom raste spoločnosti prostredníctvom kapitálovej injekcie, ktorá podporí jej ďalší rozvoj, a to nielen organicky, ale aj prostredníctvom strategických akvizícií. Globálna a európska scéna v tomto odvetví je mimoriadne aktívna, a sme hrdí na to, že aktívne prispievame k tomuto vývoju."

Táto akvizícia predstavuje pre PFX a Genesis Capital kľúčový moment, keď sa vydávajú na cestu formovania budúcnosti kreativity a inovácií v stredoeurópskom mediálnom prostredí. S ich spoločným víziou, skúsenosťami a zdrojmi sú pripravení urobiť významný dojem v tomto dynamickom odvetví.