Asociácia SLOVCA bola partnerom druhého ročníka private equity a venture capital konferencie 0100 Conference, ktorá sa uskutočnila 20. júna 2018 v Bratislave. Sme radi, že toto fórum, ktoré sa koná kúsok pred začiatkom leta, umožňuje zosumarizovať aký úspešný bol z pohľadu PE a VC industrie prvý pol rok 2018.

Tak ako minulý rok, aj tento rok predstaviteľ SLOVCA, tentokrát predseda Ján Kutan, z rána privítal hostí a otvoril konferenciu. Ako partneri tohto podujatia radi už druhý rok podporujeme tento event, ktorý je dôležitým priestorom na networking nie len pre investorov ale aj pre founderov, limited partners a poradcov z industrie.

LP Perspective panel, ktorý bol moderovaný Andrejom Petrusom zo SLOVCA, nám okrem iných tém poskytol odpovede na to aký úspešný bol na Slovensku program JEREMIE. Zástupca SZRF, Matej Říha, na základe ich dát prezentoval, že 105m EUR investovaných z programu JEREMIE na Slovensku vygenerovalo celkovo 330m EUR finančnej podpory pre malé a stredné podniky. Tento pákový efekt, ako aj mnoho inovatívnych a veríme že do budúcnosti aj veľmi úspešných startupov, ktoré boli podporené venture capital fondami s podporou JEREMIE a privátnych investorov, je ukážkou toho, že program JEREMIE plní očakávania, s ktorými bol založený.

Napriek tomu vnímame, že záujem inštitucionálnych investorov o private equity a venture capital investície je stále zanedbateľný, ak to porovnávame s výškou investícií v západnej Európe alebo USA.

0100 Conference bol rozdelený do 5 panelov:

1.Buyouts – panel bol reprezentovaný Martinom Chocholáčkom (Vice President @ Enterprise Investors a člen Správnej rady SLOVCA) spolu s  Bill Fawkner-Corbett z CEE Equity, Leszek Muzyczyszyn z Innova capital a Michal Rybovic z Sandberg Capital pričom Dagmar Yoder z Deloitte bola moderátorkou panelu.

2. Women in Private Equity s Emiliou Mamajovou z ESPIRA Investments a Małgorzata Bobrowska-Jarząbek z Resource Partners

3. LP Perspective panel moderovaný Andrejom Petrusom zo SLOVCA, so zástupcami z EIF (Patrik Gresko), SZRF (Matej Říha) a Maďarskej rozvojovej banky / MFB Invest (Gabor Lehoczki)

4. Venture capital reprezentovaný Christianom Mandlom (Managing Partner, Neulogy Ventures, člen SLOVCA), Peter Irikovsky (CEO Exponea a Partner v LRJ Capital) a Michael Schuster (Partner v Speedinvest)

5.Exits in CEE SLOVCA členovia Michal Aron z ARX Equity a Ondrej Vičar z Genesis Capital spolu s Piotr Millerom z Avallon a Wojciechom Gocom z Argan Capital Partners zhodnotili private equity aktivitu so zameraním na exity v CEE regióne.

Fotografie v galérií použité od 0100 Conference organizátora

Zdroj: http://www.0100conferences.com/20-jun-2018-bratislava-2018.html