Viacero mladých podnikateľov si prišlo po rady minulý týždeň na Stredoeurópskom fóre podnikateľských anjelov v Bratislave.

Bratislava 18. marca (TASR) - Investori, ktorí sú ochotní investovať svoje prostriedky do nádejných podnikateľských zámerov mladých ľudí, sa často združujú do sietí, ktoré tvoria bod prvého kontaktu. Na Slovensku takáto sieť funguje od roku 2011, keď jej vznik iniciovala Národná agentúra pre rozvoj malého a stredného podnikania (NARMSP) spolu so Združením mladých podnikateľov Slovenska (ZMPS).

Počas svojej existencie sa na túto sieť obrátilo viac ako 300 záujemcov hľadajúcich investora a viac ako 50 z nich prezentovalo svoj podnikateľský projekt investorom.

Ako financovať inovatívne firmy, či ako sa stať úspešným podnikateľským anjelom boli jednými z hlavných tém 3. ročníka tohto medzinárodného podujatia v závere uplynulého týždňa v Bratislave pod názvom Stredoeurópske fórum podnikateľských anjelov.

Svoje rady pri financovaní inovácií a startupov prezentovali Michael Rostock Poplar zo spoločnosti Venture Investor Corporate Finance, s.r.o., či rakúsky investor Michal Schuster zo Speed Invest Austria.

Cieľom podujatia bolo poskytnúť najmä mladým podnikateľom príležitosť prezentovať svoje biznis plány priamo pred potenciálnym investorom a získať tak kapitál na rozvoj svojho podnikania. Hlavným významom podujatia je popularizácia venture kapitálových a anjelských investícií v slovenských podmienkach, výmena skúseností a pomoc pri premene zaujímavých podnikateľských nápadov na reálny biznis.

Fórum podnikateľským anjelov na Slovensku organizuje NARMSP v spolupráci so ZMPS a Združením podnikateľov Slovenska.

TASR informovala NARMSP.

TASR, 18. marca 2013 11:59

Zdroj: http://www.teraz.sk/ekonomika/podnikatelia-investori-startup-forum/40593-clanok.html