PEF VII, fond private equity spravovaný spoločnosťou Enterprise Investors (EI), v spolupráci s minoritným spoluinvestorom, spoločnosťou Morgan Stanley Alternative Investment Partners, získal významný väčšinový podiel v spoločnosti Scitec Holding BV, popredného výrobcu športovej výživy v Európe. Hodnota transakcie a kupovaný podiel v spoločnosti neboli zverejnené.

Scitec Holding BV („Scitec“) vyrába a predáva širokú škálu produktov športovej výživy, predovšetkým pod značkou Scitec Nutrition®. Spoločnosť, pôvodne založená v USA, má významný trhový podiel v Európe a rozsiahlu medzinárodnú predajnú sieť zabezpečujúcu dostupnosť produktov vo viac ako 70 krajinách. Produkty Scitec sú dobre známe medzi športovými nadšencami vďaka svojej vysokej kvalite a efektívnosti.

Scitec je popredným hráčom na rýchlo rastúcom trhu so športovou výživou, kde výrobky ako napr. proteínové doplnky sa celosvetovo čoraz viac tešia veľkej popularite. Spoločnosť má viac ako 20 ročné skúsenosti v sektore so športovou výživou.

“Scitec si vybudovala dobré meno u užívateľov športovej výživy v priebehu uplynulých dvoch desaťročí. Spoločnosť ponúka skutočnú kvalitu a spoľahlivosť na trhu, kde užívatelia vedia, čo chcú a Scitec im vychádza v ústrety so svojím výslovne na zákazníka orientovaným biznis modelom. Veríme, že Scitec má správnu kombináciu skúseností a talentu, aby pokračoval vo svojom rýchlom raste, a sme pripravení podporiť ďalší rozvoj spoločnosti,” hovorí Robert Manz, Managing Partner Enterprise Investors, zodpovedný za investíciu.

Zsolt Bengyel, zakladateľ spoločnosti Scitec, ktorý zostáva minoritným akcionárom, hovorí: “Scitec víta zapojenie Enterprise Investors a ich spoluinvestora a verí, že môžu poskytnúť dôležité know-how a zdroje pre ďalší rozvoj a rast našej spoločnosti. Teším sa na našu spoluprácu a na to, ako zo spoločnosti Scitec vybudujeme svetového lídra v oblasti športovej výživy.

Enterprise Investors je poprednou spoločnosťou spravujúcou fondy private equity a rozvojového kapitálu v Európe. Spoločnosť bola založená v roku 1990 a doposiaľ vytvorila osem fondov s celkovým kapitálom 2 miliardy eur. Tieto fondy doteraz investovali 1,6 miliardy eur do 128 spoločností v rôznych odvetviach, z toho 96 investícií bolo ukončených s hrubým výnosom 1,8 miliardy eur. Fondy majú v súčasnosti zainvestované v 32 spoločnostiach.

Enterprise Investors spolupracovala na tejto transakcii s poradcami White & Case a Ernst & Young. Predajcovi poskytli poradenstvo Deloitte a Baker & McKenzie.

Zdroj: https://www.ei.com.pl/sk/novinky/tla-ov-spr-vy/enterprise-investors-kupuje-spolo-nos-scitec